Raspudić: Izađite na izbore čak i ako nećete glasati za Most, ne...

Raspudić: Izađite na izbore čak i ako nećete glasati za Most, ne dajte da imamo malu izlaznost

Podijeli

Posljednji je dan kampanje i stranke polako održavaju završne govore kako bi uvjerile birače da u nedjelju zaokruže upravo njih. Most je ponovio svoje zahtjeve Vladi oko sigurnosti građana i većeg odaziva. Traže besplatne maske za sve birače te da izvjeste hoće li dijaspora moći glasati. Pozivaju i građane da izađu na birališta u što većem broju kako ne bi, kako kažu, stranačke mašinerije odlučile za njih. ‘Vladajuća oligarhija želi da izlaznost bude što manja’, tvrdi Nino Raspudić.

“Zato apleiram na sve hrvatske građane: izađite na izbore, ne dajte da drugi odluče umjesto vas. Čak i na one koji neće glasati za MOST i naše liste, izađite, nemojte da padnemo ispod pedeset posto, bila bi to tragična izlaznost za hrvatsku demokraciju”.
Nikola Grmoja je biračima poručio:

“Sve ono što smo obećavali u ovoj kampanji, a to je inzistiranje na promjeni izbornog zakona, reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije, smanjenju državnog aparata i davanju novca koji će na takav način dobiti naši građani, poduzetnici, ugosititelji, bit će to naš prioritet”.
Grmoja nije htio prognozirati koliko će mandata osvojiti, ali siguran je da će Most biti iznenađenje na izborima i da će ostvariti dobar rezultat. Na pitanje postoji li mogućnost da pronađu zajednički jezik sa SDP-om nakon izbora, Grmoja je istaknuo da su u Saboru dizali ruke za dobre zakone koji su dolazili i iz Vlade i iz oporbe.

“Nismo nikad vidjeli ruke vladajućih u zraku za naše prijedloge, a bilo ih je pedeset, niti za bilo koji zakon koji je došao iz redova opozicije. Tu paradigmu želimo mijenjati, i sve ono što ide u korist naših građana, što služi da ova država bude uređenija mi ćemo podržati, neovisno o tome predlaže li HDZ, SDP ili netko treći tko će ući u Sabor. U tom smislu otvoreni smo za dobre prijedloge”.

Podijeli