Raspisan natječaj za novo kolo Biblioteke „Insula“

Raspisan natječaj za novo kolo Biblioteke „Insula“

Podijeli

Grad Čakovec jedan je od nekoliko hrvatskih gradova koji izdaju vlastitu biblioteku. Od 2003. godine kad je pokrenuta, pa do danas, u Biblioteci „Insula“ izdano je 48 knjiga autora s područja Međimurja.

Raspisan je natječaj za novo kolo, koji će biti otvoren do 1. travnja ove godine. Kako je naglasio urednik Biblioteke, Miroslav Gakić, ove godine izdat će se jubilarna 50ta knjiga, a tim povodom sva buduća djela ima će tvrde korice.

U proteklih 16 godina objavljena su prva djela mnogih autora, od kojih su neki postali poznata književna imena, poput Kristijana Novaka i Andrijane Kos Lajtman. Najveća vrijednost biblioteke je u tome što preko nje autori s našeg područja imaju priliku objaviti svoja djela te svoj rad predstaviti široj publici.

Posebno kad se radi o prvijencima, praktički je nemoguće pronaći nacionalnog izdavača te je ova Biblioteka u stvari jedini način da autori s našeg područja objave svoj rad. Na natječaj se mogu javiti autori koji imaju prijavljeno prebivalište na području Međimurske županije, a djelo koje prijavljuju dosad nije objavljeno.

Nakon završetka natječaja, Komisija za nakladničku djelatnost Grada Čakovca ocijenit će pristigle radove, a najboljima od njih platit će se troškovi tiskanja. Predstavljanje novog kola Biblioteke biti će sredinom jeseni u Knjižnici Nikola Zrinski u Čakovcu.

 

Podijeli