Prvi vikend u novoj godini ponovno rezerviran za utrke Snježne kraljice

Prvi vikend u novoj godini ponovno rezerviran za utrke Snježne kraljice

Podijeli
U nadolazećoj sezoni sljemenske utrke FIS Svjetskog kupa ponovno će se održati vikendom, i to u subotu 04.01. ženska utrka i u nedjelju 05.01. muška utrka, poručio je direktor Organizacijskog odbora, Vedran Pavlek nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu u suradnji s čelnim ljudima FIS-a.

“Ono što je pohvala za sve nas je da su prošlogodišnje utrke, sukladno analizi TV gledanosti FIS-a, bile najgledanije od svih utrka u prijenosima u živo. Muška i ženska sljemenska utrka slaloma bile su gledanije i od Kitzbühela i Wengena. Ponosni smo na to jer te su utrke naši uzori, riječ o najjačim utrkama Svjetskog kupa”, rekao je Pavlek.Na tehničkoj inspekciji razgovaralo se i o novostima te mogućim poboljšanjima.

“Radi se nova žičara, priprema se papirologija za novo jezero (umjetno), a stasaju i mladi skijaši koji će pronijeti slavu skijanja poput Janice i Ivice. Da nije bilo njih i njihovih rezultata mi nikada na Sljemenu ne bismo napravili skijaški centar”, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Podijeli