Prvi je Hrvat s naslovom na završnici ATP-a: Nikola Mektić slavio u...

Prvi je Hrvat s naslovom na završnici ATP-a: Nikola Mektić slavio u paru s Koolhofom

Podijeli

Hrvatski tenis ima prvog pobjednika na završnom turniru ATP-a. Naš Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof u velikom finalu svladali su austrijsko-francusku kombinaciju Jurgen Melzer/ Roger-Vasselin 6:2, 3:6, 10:5. U meču koji je trajao jedan sat i 18 minuta igre Mektić i Koolhof u prvom setu dvaput oduzeli su servis protivnicima, a u drugom setu Melzer i Roger-Vasselin uzvraćaju s jednim oduzimanjem prednosti početnog udarca. Ušlo se treći set, tako-zvani produženi tie-break u kojem su Mektić i Koolhof uvjerljivo slavili 10-5. Zanimljivo je da im je ovo prvi zajednički naslov.

Do sada najbliži naslovu od Hrvata bio je Ivan Dodig s Marcelom Melom u 2014. godini u kojoj su dogurali do finala. Osvajanjem ovog naslova Mektić je odigrao posljednji susret sa svojim partnerom, baš kao i Mate Pavić s Brazilcem Soaresom.

U novoj sezoni naša dva igrača nastupat će zajedno u paru – što je svakako dobro i za našu Davis cup reprezentaciju. Dodajmo da je u pojedinačnoj konkurenciji naslov uzeo Rus Medvedev koji je u tri seta bio bolji od Austrijanca Thiema.

Podijeli