Prosvjed ‘5 do 12‘: Tri bolnice sutra nakratko staju s radom

Prosvjed ‘5 do 12‘: Tri bolnice sutra nakratko staju s radom

Podijeli

U sklopu akcije ‘‘5 do 12‘‘ osoblje u više hrvatskih zdravstvenih ustanova sutra će kratkotrajno zaustaviti rad kako bi poručili Vladi da je zdravstvo u ozbiljnoj situaciji i da je nužno povećanje plaća i potpisivanje kolektivnog ugovora. Prosvjed je najavljen u zagrebačkom i splitskom KBC-u te dubrovačkoj bolnici gdje će zastati s radom na 15 do 60 minuta.
Pozivaju građane i pacijente da im se pridruže te ističu kako pacijenti zbog prosvjeda neće biti zakinuti jer će biti obrađeni prije ili poslije prosvjeda. Sve to dio je sindikalnih pregovora s Vladom koji se nastavljaju u petak u Ministarstvu zdravstva kada se očekuje da Vlada sindikatima iznese svoj prijedlog oko povećanja plaća.

Čelnica sestrinskog sindikata Amica Prašnjak za Media servis:


“Ovi mirni prosvjedi su jedna uvertira u štrajk. Mi već sada imamo nekakve informacije o opstrukcijama iz ministarstva rada i ministarstva financija u odnosu na sutrašnji dan i naše akcije. Vidjet ćemo što će se sutra dogoditi pa ćemo na vrijeme obavijestiti javnost i građane, a građani ne moraju brinuti da neće imati osnovnu zdravstvenu skrb ili da će netko, ne daj Bože biti životno ugrožen”, poručila je Prašnjak.

Podijeli