Produžen rok za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada

Podijeli

Obavještavaju se svi zainteresirani, odnosno oni koji nisu podnijeli pravovremene zahtjeve za donošenje rješenja o izvedenom stanju, da sukladno Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama mogu podnijeti nove zahtjeve za donošenje rješenja o izvedenom stanju, Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu, te u Ispostavama Prelog i Mursko Središće, najkasnije do 30. lipnja ove godine

Uvjeti ozakonjenja ostaju isti, što znači da će se moći ozakoniti zgrada, odnosno rekonstruirani dio postojeće zgrade izgrađene bez akta za građenje, vidljiva na digitalnoj ortofoto karti izrađenoj na temelju snimanja započetog 21. lipnja 2011. godine, na kojoj su izvedeni najmanje grubi konstruktivni građevinski radovi sa ili bez krova najmanje jedne etaže, te zgrada koja na istoj nije vidljiva, uz uvjet da je vidljiva na drugoj digitalnoj karti Državne geodetske uprave do 21. lipnja 2011. godine ili je do tog dana evidentirana na katastarskom planu.

Zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. godine neće se moći ozakoniti temeljem navedenog Zakona. Svi zainteresirani za dodatne se informacije mogu obratiti Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije.

Podijeli