Primorac: 2% testiranih bilo je u kontaktu s virusom, Šuker o povratku...

Primorac: 2% testiranih bilo je u kontaktu s virusom, Šuker o povratku nogometa: Presretni smo

Podijeli

Predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a Dragan Primorac predstavio je rezultate testiranja koja su se proteklih tjedana provodila po klubovima. Povoljni rezultati bili su uvjet za povratak nogometa, a ukupno je u dva navrata testirano po 350 igrača i članova stručnog stožera iz redova domaćih prvoligaša.

{media}

“Od 700 analiziranih uzoraka metodom reverzne transkriptaze PCR-a, svi su bili negativni na prisustvo SARS-Cov2 virusa. Od 350 ispitanih uzoraka, kod 7 smo naišli na protutijela, odnosno 2% igrača i članova stručnog stožera bilo je u kontaktu sa SARS-Cov2 virusom i razvilo IGG protutijela”, objavio je Primorac naglasivši kako su hrvatski model pohvalile i preuzele UEFA i FIFA.

Epidemiološka situacija je povoljna i stoga se ovaj vikend sezona može nastaviti polufinalnim utakmicama Kupa, a sljedeći tjedan počet će i HNL. Zadovoljan je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

{media}

“Ovo nikada nije viđeno, da sport stane u cijelom svijetu. Vidjeli smo koliko je sport značajan. Presretni smo što ćemo večeras moći pogledati prvu utakmicu polufinala Kupa Slaven – Lokomotiva, sutra smo u Rijeci gledamo Rijeku i Osijek. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu kako bi se i HNL mogao nastaviti idući tjedan”, rekao je Šuker.

Šuker i Primorac složili su se da je rano za povratak gledatelja na tribine te da ne žele ugroziti dobre hrvatske rezultate u borbi s koronavirusom.

{media}

“I dalje prema Nacionalnom stožeru i vodećim epidemiolozima to je rizik, apsolutno ćemo slušati struku i bez njih nećemo napraviti ni milimetar“, zaključio je Primorac.   

Podijeli