Premijer Plenković za ministra uprave predložio Ivana Malenicu

Premijer Plenković za ministra uprave predložio Ivana Malenicu

Podijeli

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka s koalicijskim partnerima za ministra uprave predložio Ivana Malenicu, dekana šibenskog Veleučilišta i predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu.

“Odlučio sam za novog ministra uprave predložiti dekana Veleučilišta u Šibeniku Ivana Malenicu. To je mlad čovjek, pravnik i razumije se u pitanja uprave. Mislim da je odličan izbor i da će biti pravo osvježenje”, rekao je premijer Plenković u izjavi novinarima ispred Banskih dvora i dodao da će se u idućim danima obavljati konzultacije oko drugih mjesta u Vladi.

Ivan Malenica rođen je 21. srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na pravnom fakultetu u Splitu diplomirao je 2008. godine.

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine, najprije kao asistent (2009.), a zatim kao predavač (2013.) za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač (2016.) na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine.

Stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferecnija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-2016.). Član je Savjeta za razvoj javne uprave, Ministarstvo uprave (2018.-)

Od 2018. godine obnaša dužnost predsjednika HDZ-ovog odbora za upravu, na prijedlog šibensko-kninskog HDZ-a.

Podijeli