Premijer: Imamo naznake da su usvojene epidemiološke mjere počele djelovati

Premijer: Imamo naznake da su usvojene epidemiološke mjere počele djelovati

Podijeli

Uvodno na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na još jedan rekordan dan po broju novozaraženih koronavirusom. Rekao je da broj oboljelih ubrzano raste, ali i diljem Europe i svijeta. Osvrnuo se i na zemlje koje imaju goru epidemiološku situaciju od naše koje uvode restruktivne mjere pa naglasio da smo i mi svoje mjere pooštrili.

‘‘Premda brojevi očekivano i dalje rastu, imamo naznake da su usvojene mjere počele djelovati. Ako je to tako za dva do tri tjedna možemo očekivati vrhunac epidemije. Imamo razloga vjerovati u učinkovitost mjera koje su usvoje” kaže Plenković. Pozvao je sve sugrađane na maksimalnu odgovornost i solidarnost i naglasio da je ovo trenutak kada odlučujemo hoćemo li uspjeti ili nećemo.

‘‘Smanjimo druženja privatna obiteljska, štitimo jedni druge, držimo distancu, nosimo maske na zatvorenom i na otvorenome tamo gdje ne možemo održati distancu, prozračujmo redovito zatvorene prostore. Imam povjerenja u odgovornost hrvatskih ljudi, pokažimo da smo snažni onda kad je to najpotrebnije. Uvjeren sam u ime Vlade da Hrvatska to može‘‘ zaključio je Plenković.

Podijeli