U Prelogu sve popularnija manifestacija „Lov na labuđe pero“

U Prelogu sve popularnija manifestacija „Lov na labuđe pero“

Podijeli

Nautički klub Labud Prelog, 17. put zaredom, organizirao je sportsku manifestaciju Lov na labuđe pero, u kojoj iz godine u godinu sudjeluje sve veći broj sudionika. Tako je ove godine sudjelovalo 15 ekipa, a najbolji je bio dvojac Nikola Madić i Ivan Višnjić. Drugi su u cilj uplovili Miro i Branko Ivančić, dok su treći bili Igor i Dario Grabant. Tri prvoplasirana para su uz novčane nagrade osvojila i pehare, tradicionale mrkve te unikatne radove koje su izradile osobe iz kluba Duga. Klub Duga Prelog, klub osoba s intelektualnim teškoćama, na manifestaciji je pripremio i prigodnu radionicu, kojoj su se pridružili brojni posjetitelji. Nautički klub Labud pripremio je i natjecanje u tradicionalnom pračkanju te alku na vodi.

Kreće vrijedan projekt revitalizacije Marine u Prelogu

Mnogobrojni posjetitelji proteklog su vikenda mogli uživati u brojnim sadržajima, ali i biti dio jedne nove lijepe priče kluba. „Ove godine imamo suradnju s klubom Duga, to je klub koji je dio Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, a koji provodi  projekt „Živim uz rijeku Dravu” u suradnji s Gradom Prelogom i Međimurskom županijom. Nautički klub je partner u tom projektu i na taj način pokušavamo pokazati našu i ljudsku i socijalnu dimenziju uključujući ljude s intelektualnim teškoćama, kako u naš program, tako i u život uz rijeku“, rekao je Davor Sokač, član Upravnog odbora kluba. Utrka koja se revitalizirala u današnje vrijeme, ali uz tradicionalne drvene čamce – „čone“ kako ih nazivaju u Prelogu, zasigurno će nametnuti i neke nove manifestacije te otvoriti brojne nove turističke potencijale.

Drago mi je da smo pokrenuli vrijedan projekt revitalizacije Marine u Prelogu, izrađena je projektna dokumentacija, a ujedno je dio velikog projekta kojeg svi željno iščekujemo geoterma „Draškovec“. Cilj nam je stavljanje ovog kompleksa u prave turističke svrhe tijekom cijele godine, jer je od velikog značaja za čitavo donje Međimurje, ali i za svu ostalu dodatnu ponudu turističkog Međimurja. Sigurna sam da ćemo u skoro vrijeme staviti novu ponudu i sadržaje u funkciju, a ono što me posebno veseli su ovakve manifestacije koje imaju svoj tradicijski značaj. Njih treba sačuvati jer su one dodatni motivator za dolazak gostiju, ali i naših građana“, rekla je pritom zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Spomenimo kako je u „Lovu na labuđe pero“ sudjelovalo 15 posada, 1.mjesto osvojili su Nikola Madić i Ivan Višnić,ispred Mire Ivančića i Branka Ivančića,dok su 3. bili Igor Grabant i Dario Grabant. Najprecizniji u pračkanju bio je Krešo Malek, a u alci na vodi Franjo Slivar i Vladimir Mlinarić.

 

Podijeli