PRELOG Odrađene prve edukacije projekta ‘Za obitelj’

PRELOG Odrađene prve edukacije projekta ‘Za obitelj’

Podijeli

Grad Prelog kao nositelj projekta „Za obitelj“, proveo je prve edukacije u sklopu aktivnosti „Edukacije i programi osposobljavanja radi jačanja kapaciteta stručnjaka i kuharica“.

Aktivnost je zamišljena kako bi ojačala kompetencije odgojitelja u sferi njihova svakodnevnog rada s djecom. Edukacija je odrađena u prostorijama preloškog dječjeg vrtića u tri seta radionica na kojima je sudjelovalo 36 odgojitelja.

Na radionici „Rad s roditeljima“ odgojitelji su naučili kako što kvalitetnije komunicirati s roditeljima, upoznali su se sa osnovnim konceptima ličnosti te komunikacijskim tehnikama te su dobili svoj profil ličnosti prema kojem su izradili plan komunikacije jedne od praktičnih situacija u vrtiću.

Cilj druge radionice pod nazivom „Prepoznavanje potencijala“ bio je osvijestiti odgojitelje da kod svakog djeteta postoje potencijali za razvoj koji mogu odrediti daljnji smjer školovanja. Tijekom radionice odgojitelji su upoznati s konceptima temperamenta te ličnosti pojedinca, inteligencije, kognitivnih sposobnosti te darovitosti.

U praktičnom dijelu radionice izradili su istraživanje identifikacije tipova ličnosti i potencijalne darovitosti djece s kojom rade, razmijenili su dosadašnja iskustva te naučili kako raditi s takvim potencijalima.

Cilj treće radionice pod nazivom „Procjene zrelosti“ bio je pomoći odgojiteljima u procjeni zrelosti djece za polazak u osnovnoškolski sustav. Trenutni sustav procjene zrelosti djece nažalost premalo uvažava mišljenje i iskustvo odgojitelja pri evaluaciji zrelosti djeteta te je ideja ove radionice bila upoznati odgojitelje kako pridonijeti procjeni zrelosti.

Podijeli