Poziv za upis u vojnu evidenciju u 2019. godini

Poziv za upis u vojnu evidenciju u 2019. godini

Podijeli
Foto:Dino Varošanec

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2001. godine i starijih godišta,  koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2001. godine i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljane – muške osobe koje u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske. Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB. Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, dužni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja ili članova uže obitelji. Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju potražite na poveznici: https://www.morh.hr/hr/karijera-u-morh-u/ostalo/upisi-u-vojnu-evidenciju.html

Podijeli