Požar kod Sitnica, policija upozorava da je na snazi odluka o zabrani...

Požar kod Sitnica, policija upozorava da je na snazi odluka o zabrani spaljivanja smeća, korova te loženja vatre u blizini šuma

Podijeli

Jučer oko 20:30 sati u Sitnicama, na parceli vlasništvo 43-godišnjaka, nepoznati počinitelj zapalio je smeće na površini od stotinjak metara kvadratnih.

Na mjesto događaja upućeni su pripadnici DVD-a Grada Mursko Središće, koji su požar ugasili. Požarom nije nastala materijalna šteta, niti je postojala opasnost ljudske živote, odnosno imovinu većeg opsega.

O događaju je izviješteno komunalno redarstvo Grada Murskog Središća.

– Upozoravamo sve žitelje Međimurske županije da je u razdoblju od 2. svibnja do 1. listopada 2019. godine na snazi ODLUKA o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka nakon žetve i berbe te loženje vatre u šumama i blizini šume. Odluka se ne odnosi na organizirano spaljivanje te na loženje uskrsne vatre, koje mora biti organizirano kako je to propisano člankom 17. Odluke o posebnim mjerama zaštite od požara na području Međimurske županije – poručuju iz PU međimurske.

Podijeli