POWERLIFTING I BENCH PRESS Pozoj po prvi puta službeno najbolji klub u...

POWERLIFTING I BENCH PRESS Pozoj po prvi puta službeno najbolji klub u Hrvatskoj

Podijeli

Čakovečki Powerlifting klub Pozoj je po prvi puta od njihova postojanja proglašen najuspješnijim klubom u Hrvatskoj u konkurenciji do 21 kluba na natjecanju održanom proteklog vikenda u Zagrebu.

Sindy Bubek je u kategoriji do 52 kg podigla 75 kg u potisku s klupe te tako ostvarila normu za svjetsko prvenstvo u narednoj godini. Goran Karamarković je u powerliftingu do 74 kg ostvario 600 kg total po prvi puta u hrvatskoj povijesti, a Karla Čmrlec je u kategoriji kadetkinja do 72 kg srušila državni rekord u čučnju od 115.5 kg. Martin Hamer je oduševio na svom prvom nastupu te tako u kategoriji kadeta do 120 kg srušio 3 godine star rekord u mrtvom dizanju od 233.5kg.

Prva mjesta su još osvojili i Ivan Lesjak te Nikica Sakal, a druga Lovro Hamer, Branko Todorović, Ivan Ovčar i Robert Blešć. Gledatelji su s posebnom pozornošću pratili dizanja Dine Višnjića čiji nastup je rijetko koga ostavio ravnodušnim. Dino je junior do 53 kg sa stopostotnim stupnjem invaliditeta kojeg je publika nagradila gromoglasnim pljeskom nakon podignutih 65 kilograma u potisku s klupe.

Podijeli