Povjerenik HNL-a o nastavku natjecanja: Ovisimo o stanju u Hrvatskoj

Povjerenik HNL-a o nastavku natjecanja: Ovisimo o stanju u Hrvatskoj

Podijeli

UEFA je burno reagirala na odluku Belgijskog nogometnog saveza da zbog pandemije koronavirusa prekine prvenstvo i proglasi Club Brugge prvakom. Europski nogometni savez zaprijetio je onim Savezima koji neće završiti svoje Lige da neće moći participirati u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Službeno još ta odluka nije stigla u HNS, a povjerenik HNL-a Josip Brezni je u razgovoru za Media servis rekao, ako je to ikako moguće, da se sve treba tijekom lipnja, srpnja i kolovoza odlučiti na nogometnom travnjaku.

„To je dobra vijest u ovim uvjetima i pomak nam daje nadu da kad se situacija smiri zbog koronavirusa natjecanje mogli završiti i time zadovoljiti sve uvijete da se naši klubovi mogu normalno prijaviti u europska natjecanja“, rekao je Brezni.

„Belgijanci su malo ishitreno reagirali“, smatra Brezni.

„Odluka Belgije iskače iz zajedničkog dogovora. Mi još čekamo službeno te zaključke koje mi kao članica UEFA-e moramo poštivati da se svakako pokušaju završiti sva natjecanja“, poručio je Brezni.

„U Hrvatskoj kući nogometa već se počelo s pripremama o tome kad bi sve moglo krenuti“, poručio je povjerenik HNL-a i dodao da „ne ovisi sve o UEFA-i i HNS-u“:

„Jedno je što je UEFA dala kao smjernice i produžila rok, a drugo je što mi u Hrvatskoj ovisimo o stanju u zemlji i odlukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Oni će nam kad se situacija smiri dati zeleno svijetlo o tome da klubovi prije svega pristupe treninzima, a u tom smislu mi ćemo donositi odluke“, zaključio je Josip Brezni.

Podijeli