Potpisan Ugovor o izgradnji pristupnih cesta Pelješkom mostu

Potpisan Ugovor o izgradnji pristupnih cesta Pelješkom mostu

Podijeli

U Banskim dvorima potpisan je Ugovor o izgradnji pristupnih cesta Pelješkom mostu i izgradnji stonske obilaznice. Ministar prometa i infrasturkture Oleg Butković potvrdio je da će strojevi na teren izaći u roku od deset dana i početi s radovima.

“Naravno, evo i uz pomoć izvođača koji su izabrani na javnom natječaju očekujemo da neće biti većih problema u samoj gradnji. Ali nikad ne znamo jer uvijek postoji mogućnost. To su velike dionice, radi se o 30 km cesta, puno složenih objekata, vijadukata i tunela. Ono što možemo reći u ovom trenutku da se postupak ugovaranja priveo svom kraju.”

Upitan boji li se da bi, s obzirom na prethodna iskustva, nešto moglo poći po zlu ministar odgovara:

“Radi se o svjetskim, europskim tvrtkama, imaju iskustva i reference da grade ovakve projekte.”

Uz ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića na potpisivanju je bio nazočan i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Ugovor o izgradnji pristupnih cesta mostu Pelješac potpisao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatske ceste d.o.o. i Veljko Nižetić, direktor, Strabag d.o.o. Ugovor o izgradnji stonske obilaznice potpisao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatske ceste d.o.o. i generalni direktor Avax SA Christos Ioannou.

Podijeli