Potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za projekt rekonstrukcije Srednje škole Prelog

Potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za projekt rekonstrukcije Srednje škole Prelog

Podijeli

U prostorijama Srednje škole Prelog, župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovor o izradi dokumentacije za projekt rekonstrukcije škole.

Vrijednost projektiranja iznosi 624.000 kuna što će se financirati sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Za ovaj je projekt dobiveno 800 tisuća kuna, a ostatak sredstava prenamijeniti će se za druge projekte. Želja je da Srednja škola Prelog postane centrom kompetentnosti ili centrom izvrsnosti iz ugostiteljstva i turizma. Bit će to prva škola u Hrvatskoj koja će učenike obrazovati za zanimanje pivara, a škola nema problema s manjkom učenika nego baš suprotno, što podrazumijeva i nove, prikladnije prostore.

Sadašnjih 290 učenika i 64 djelatnika dobit će bolje uvjete, čime je zadovoljan i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek. Škola će dobiti dodatnih 3 tisuće četvornih metara, uz uređenje nekoliko tisuća četvornih metara vanjskog prostora. Projekt obuhvaća tri faze dogradnje škole. Uz restoran, slastičarnicu i sportsku dvoranu s pratećim prostorijama za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, bit će izgrađene i specijalizirane učionice s pratećim kabinetima, školska knjižnica i multimedijalna dvorana te školsko dvorište za provođenje nastave na otvorenom.

U četvrtoj, posljednjoj fazi biti će energetski obnovljen i postojeći, središnji dio zgrade. Na isti natječaj prijavljeni su projekti rekonstrukcije osnovnih škola u Svetom Martinu na Muri i Macincu, za koje se još čekaju rezultati.

Podijeli