POSTANITE ČASNIK OSRH MORH raspisao natječaj za prijem kadeta

POSTANITE ČASNIK OSRH MORH raspisao natječaj za prijem kadeta

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je javni natječaj za prijem u kadetsku službu, na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva. U akademskoj godini 2020./2021. u status kadeta u jesenskom upisnom roku, bit će primljeno do 70 kandidata.

U kadetsku službu primaju se kandidati koji u selekcijskom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija u drugom upisnom roku u rujnu. Kandidati koji zadovolje uvjete i upišu sveučilišni studij iz ovog natječaja, početkom rujna će biti pozvani na pripremni kamp. Nakon odabirnog postupka i upisa na sveučilišni studij, kandidati su po pozivu Ministarstva obrane obvezni dostaviti izvornik ili ovjerenu presliku rodnog lista i svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole te podatke o broju žiro računa i banci.

Tijekom školovanja kadeti ostvaruju određena prava propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima sklapanja ugovora o kadetskoj službi i ugovora o stipendiranju. Nakon završenog preddiplomskog studija, kadeti će biti primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

Rok za podnošenje prijava je 14. kolovoza.

Podijeli