Posjet veleposlanika Albanije Međimurskoj županiji

Posjet veleposlanika Albanije Međimurskoj županiji

Podijeli

Jučer su u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravili veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj, Nj.E. Riza Poda i počasni konzul Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Stjepan Šafran sa suradnicima.

Uz jačanje gospodarske suradnje, teme i rezultati sastanka su dogovor oko povezivanja Međimurja s albanskim regijama kao i iskustva Međimurske županije u povlačenju sredstava iz pred pristupnih fondova.

Albanska nacionalna manjina je u relativno velikom broju zastupljena u Međimurskoj županiji te se zahvaljujući toj zajednici i njihovom djelovanju stvara prostor daljnjoj suradnji koja se može realizirati i kroz počasni konzulat u Varaždinu i djelovanje počasnog konzula Stjepana Šafrana koji je naglasio da sjeverozapadna Hrvatska predstavlja ogroman potencijal suradnje s Albanijom. Veleposlanik Poda zahvalio je čelnicima Međimurske županije na gostoprimstvu: „Ovo je novi korak dugogodišnjoj suradnji i prijateljstvu dviju država, no odnosi između Hrvatske i Albanije moraju biti još čvršći, posebice u vidu gospodarske suradnje“. Međimurje je uzor kako se županija mora razvijati te kako iskoristiti prednosti Europske unije, poručio je uz ostalo veleposlanik Poda, pozvavši međimursko izaslanstvo u posjet njegovoj domovini.

Podijeli