Porezna ponovno u akciji pojačanog nadzora fiskalizacije, evo koje djelatnosti posebno nadziru

Porezna ponovno u akciji pojačanog nadzora fiskalizacije, evo koje djelatnosti posebno nadziru

Podijeli

U razdoblju od 20. lipnja do 3. srpnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

  • proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda,
  • nespecijalizirane trgovine na veliko,
  • djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane,
  • taksi službe.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 20. lipnja do 3. srpnja 2019. godine. Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa.

Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 – poručuju iz Carinske uprave.

Podijeli