Počinje preventivna akcija “Coolijada 2018.”

Počinje preventivna akcija “Coolijada 2018.”

Podijeli

Tradicionalnu završnu proslavu obilježavanja kraja školske godine za učenike završnih razreda srednjih škola i „Dane maturanata“ u Međimurskoj županiji, zajednički i ove godine organiziraju Policijska uprava Međimurska, ravnatelji srednjih škola, Međimurska županija te gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće

Popularna „COOLIJADA 2018.“ započinje sutra i traje do 22. svibnja. U sklopu akcije tradicionalno će se birati „Najmaturant i najmaturantica“, ali i „Najrazred“. Najavljujući Coolijadu, župan Matija Posavec, istaknuo je kako se manifestacija provodi posljednjih 14 godina te je ujedno primjer i cijeloj Hrvatskoj za što je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti protekle godine dodijelila posebno priznanje za najbolji preventivni projekt u Hrvatskoj.

Načelnik PU Međimurske Ivan Sokač rekao je kako je jedan od ciljeva akcije preveniranje neželjenih događaja te će u pripremi „Coolijade“, policijski službenici održati niz edukativnih sastanka s maturantima, roditeljima i djelatnicima srednjih škola. Policija će pojačano nadzirati lokacije na kojima će se kretati maturanti s osnovnim ciljem njihove sigurnosti. Ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregor govorio je o ovogodišnjem programu te novitetima.

Maturalne odore nositi će se od 18. do 22. svibnja, a proglašenje najmaturanta i najrazreda biti će na prigodnoj svečanosti na SRC Mladost u 15:30 sati na dan mimohoda, 22. svibnja. I ove će se godine organizirati građanske ophodnje, tj. ophodnje policijskih službenika i roditelja maturanata, koji će u vremenskom periodu od 18. do 21. svibnja obilaziti maturante i na taj način kontrolirati ponašanje svoje djece. Sve dodatne informacije učenici i roditelji mogu dobiti u tajništvima srednjih škola.

Podijeli