Počelo suđenje Zavadlavu, nije se htio izjasniti o krivnji

Počelo suđenje Zavadlavu, nije se htio izjasniti o krivnji

Podijeli

Na splitskom Županijskom sudu počelo je suđenje Filipu Zavadlavu, optuženom za teško trostruko ubojstvo u Splitu. DORH traži najveću moguću kaznu – 50 godina zatvora, a Zavadlav je na sud doveden pod jakim mjerama nadzora iz zatvora u Gospiću. Tamo je završio nakon što je bio na promatranju u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, gdje mu je utvrđen poremećaj ličnosti. Nakon pročitane optužnice Zavladav je rekao kako se generalno ne osjeća krivim, no potom se ispravio i rekao da se ne bi još izjasnio o krivnji. Otac jednog od ubijenih Vlado Ožić Paić novinarima je rekao da je njegov sin ubijen greškom.

“Da, to je jedina istina. I to znam ja, to zna njegov ubojica, to zna ubojičin brat, to zna njegov odvjetnik, to zna policija, to zna kompletno hrvatsko pravosuđe, to znaju svi Marinovi prijatelji, cijela Torcida i pola grada. A iskreno se nadam da će saznati cijela Hrvatska kad se završi ovaj slučaj.”

Uz Ožića Paića saslušani su i majka ubijenog Marina Bobana, kao i još jedan svjedok događaja, a očekuje se da će tijekom suđenja biti saslušana 23 svjedoka. Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić rekao je kakvo suđenje očekuje:

“Očekujem najnormalnije. Koliko god se dogodilo nešto nenormalno, da tako kažem, što uostalom pokazuje i interes javnosti i vas medija što se predmeta tiče, ja očekujem najnormalnije suđenje.”

Suđenje se održava pod mjerama velikoga osiguranja, a od ranoga jutra je oko i unutar zgrade suda puno policije, uglavnom u civilu. Ispred suda i u sudnici okupila se i skupina koja Zavadlavu daje potporu. Podsjetimo, Zavadlava se tereti da je u siječnju ove godine u splitskom Varošu automatskom puškom ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića.

Podijeli