PLIVANJE Plivačima ČPK-a devet medalja na 9. mitingu Sveti Nikola u Varaždinu

PLIVANJE Plivačima ČPK-a devet medalja na 9. mitingu Sveti Nikola u Varaždinu

Podijeli

U Varaždinu je održan 9. plivački miting „Sveti Nikola“ u organizaciji plivačkog kluba Barok. Natjecanje je okupilo 308 plivača i plivačica iz 20 kluba iz Hrvatske i Slovenije.

Čakovečki plivački klub nastupio je sa 9 natjecatelja, 4 plivačice i 5 plivača. Na rasporedu je bilo ukupno 11 pojedinačnih disciplina u 2 kategorije za kadete i 2 za mlađe kadete. Najbolja tri plivača i plivačice iz svake kategorije i discipline nagrađeni su medaljama i prigodnim poklonima.

Čakovečki plivački klub predstavljali su Borna Bičak, Matija Tropša, Mario Beliga, Roko Radek, Emil Goričanec, Lucija Trupković, Meri Furdi, Sara Puklavec i Lana Pintarić.

Najuspješniji plivači Čakovečkog plivačkog kluba sa osvojenim medaljama bili su:
– Mario Beliga sa osvojenim broncama u disciplinama 400m slobodno i 200m mješovito
– Lana Pintarić sa osvojenom broncom u disciplini 100m leđno
– Matija Tropša sa osvojena dva zlata u disciplinama 100m delfin i 200m leđno te broncom u disciplini 100m leđno
– Meri Furdi sa osvojenim srebrom u disciplini 100m leđno te broncom u disciplini 400m mješovito
– Emil Goričanec sa osvojenim srebrom u disciplini 50m slobodno.

Valja naglasiti da su do sad limite isplivali Meri Furdi, Sara Puklavec, Borna Bičak i Matija Tropša te time osigurali svoj nastup na Kadetskom Prvenstvu Hrvatske koje će se održati na Korčuli.

Pred čakovečkim plivačima je Prvenstvo Hrvatske u 25 metarskom bazenu koje će se ovog vikenda održati u Splitu. Na ovo izrazito važno natjecanje gdje je konkurencija velika uspješno su se plasirali stariji plivači ČPK-a: Tin Furdi, Adam Šinjori, Fran Kovačec, Gloria Požgaj, Ema Medved, Vida Kolarić i Marta Horvat isplivavši potrebne limite.

Podijeli