Plivačima ČPK-a 7 medalja, Tin Furdi kralj Vidre!

Plivačima ČPK-a 7 medalja, Tin Furdi kralj Vidre!

Podijeli
Foto: ČPK Facebook

15. međunarodni „Vidra“ plivački  miting kojeg je na zagrebačkom plivalištu Utrine organizirao Zagrebački plivački klub, čakovečki plivači pamtit će po dobrome. Od petero plivača koji su branili boje Čakovečkog plivačkog kluba njih troje osvojilo je medalje, a jedan proglašen i kraljem natjecanja.

Za ČPK su nastupali Ema Medved, Marta Horvat, Dora Horvat, Tin Furdi i Sven Furdi.

Oni su se natjecali u pet pojedinačnih disciplina u četiri različite kategorije te jednoj posebnoj koja se naziva Australiana.

Na kraju dana Čakovčani su u 25 metarskom bazenu osvojili sedam medalja, a njih su kući oko vrata ponijeli Tin Furdi, Ema Medved i Marta Horvat. Horvat je uzela broncu na 100 metara leđno, a Medved zlato na 200 mješovito i dva srebra u disciplinama 100 leđno i 100 prsno. Tin Furdi bio je drugi na 50 slobodno i treći na 200 mješovito, no najvrijedniji rezultat je bio u „Australiani“ u kojoj je bio najbolji. Riječ je o disciplini u kojoj se pliva 50 metara slobodno na ispadanje.

Osam najboljih plivača starta, a najslabiji ispada. Nakon kratke, trominutne pauze, opet se pliva sve dok u sedmoj utrci u bazenu ne ostanu dva najbolja. Ovog puta mladi član Čakovečkog plivačkog kluba bio je najbrži, ali i najizdržljiviji te je osvajanjem prvog mjesta proglašen Kraljem Vidre. Trener Antonio Šantek je kazao kako je pobjeda u Australiani bila samo šlag na torti odličnog dana u Zagrebu.

„Nastupali su naši najbolji pojedinci i nisu razočarali. U klubu smo ponosni na njihove rezultate, ali još više na pristup kakav imaju prema plivanju. Vrijedan rad na treninzima im se višestruko vrati na natjecanjima“ poručio je Šantek.

Osvajači medalja:

Tin Furdi:            1.mjesto na 50m slobodno – Australiana

                             2.mjesto 50m slobodno

                             3.mjesto 200m mješovito

Ema Medved: 1.mjesto u disciplini 200m mješovito

                            2. mjesto u disciplinama 100m leđno i 100m prsno

Marta Horvat: 3. mjesto u disciplini 100m leđno

Podijeli