Plenković: Tko govori o “staništima rektalnih alpinista”, diskvalificirao se za obanašanje dužnosti

Plenković: Tko govori o “staništima rektalnih alpinista”, diskvalificirao se za obanašanje dužnosti

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Premijer Andrej Plenković s HDZ-ovom delegacijom proveo je dan u istočnoj Hrvatskoj. Među mnogim temama, premijer se osvrnuo i na svog protukandidata, prvog čovjeka RESTART koalicije, Davora Bernardića:

“Više sam puta rekao da se gospodin Bernardić toliko puta diskvalificirao sa svojim krajnje neprimjerenim izjavama. Netko tko govori o “staništima rektalnih alpinista”, citiram, diskvalificirao se sam jako, jako dugo za obnašanje bio kakve odgovorne dužnosti. Bilo bi bolje njegovima da se malo zapitaju koga su birali za predsjednika stranke”, poručio je premijer.

Glavna tema ovih dana i dalje je DORH i pritisak na to tijelo. Na pitanje novinara postoji li nevidljiva ruka koja utječe na DORH i policiju, premijer tvrdi, da, kada bi to bilo tako, istraga u slučaju “Vjetroelektrane” ne bi se dogodila baš u ovom trenutku:

“Ono što je ključno za povjerenje hrvatskih građana, pa i mene kao premijera, i u policiju, i u DORH, i u Sud ako želite, je da se otkrije tko je taj unutar sustava koji probija mjere, to je ključno za njih, ali i za sve nas. Nije prvi put da se to dogodilo u našem mandatu, i inače, oni to znaju jako dobro. Neka se potrude i jedni i drugi i treći otkriti kako im se to dogodilo.”

Podijeli