Plenković o smjeni Kujundžića: Glavna tema je koronavirus, a on je fokusiran...

Plenković o smjeni Kujundžića: Glavna tema je koronavirus, a on je fokusiran na neke druge stvari

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Premijer Andrej Plenkvić razriješio je ministra zdravstva Milana Kujundžić nakon što se danima rasteže njegovo ime u još jednoj nekretninskoj aferi. Rekao je da su jučer razgovarali, da mu je dao priliku da sve objasni.

“Kao predsjedavajuća Vijećem EU-a i kao zemlja koja se zajedno s drugima mora pripremiti za obranu od ove šireće epidemije koronavirusa zahtjeva puni fokus ministra na te teme. U ovom trenutku Kujundžić je bio fokusiran na pojašnjavanje određenih tema koje nemaju veze ni s resorom zdravstva niti s onim što on radi i zato sam odlučio da ga razriješim”, rekao je premijer.

Kujundžić će se vratiti u Sabor, gdje će imati priliku sve objasniti, rekao je Plenković. A na pitanje osjeća li se odgovornim zato što su brojni ministri pali zbog afera, rekao je:

“Zabrinjava me jedan fenomen koji je u ovoj Vladi izražen, a to je da se toliko jako krene aktivnostima medija tresti ministre tako da je fokus rada Vlade u obrambenom stavu, a mi nismo tu da imamo obrambeni stav, nego proaktivni stav i da rješavamo probleme u hrvatskom društvu”.

Rekao je da će ime novog ministra zdravstva obznaniti sutra.

Podijeli