Plenković: Nije mi jasno čemu štrajk, razgovarat ću s HNS-om

Plenković: Nije mi jasno čemu štrajk, razgovarat ću s HNS-om

Podijeli

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a, predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualna politička pitanja.

Formalno je donesena odluka da je Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja HDZ-a, kaže Plenković i dodaje da su oba tijela u cijelosti podržala izmjene Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima koje će sutra predstaviti na sjednici Vlade. Komentirao je i štrajk u školama:

“Ja moram priznati da mi uopće nije jasno emu štrajk. Štrajk u mjesecu u kojemu su učitelji i profesori dobili 2% veću plaću nego mjesec prije”, istaknuo je Plenković.

Plenković kaže da će razgovarati s HNS-om te dodaje – štrajk je legitiman i poštujem ga, no…

“Je li on svrhovit u kontekstu kada Vlada pokazuje dobru volju i kada je napravila praktički sve što je mogla, onda nisam siguran i ne vidim koji je smisao toga”, dodao je Plenković.
U angažiranju glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović ne vidi sukob interesa.

“Koliko sam ja razumio, postojala je ideja da na svim županijskim razinama odgovornost za vođenje kampanje predsjedničkih izbora preuzmu čelnici županijskih organizacija i to je jedna tehnička odluka, ne vidim veliki problem”, rekao je Plenković.

O potrazi za pomorcima Bourbon Rhodea, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, kaže:

“Maja Markovčić Kostelac je angažirala resurse koje ima EMSA, a to su pristup satelitskim snimkama Atlantika. Temeljem tih informacija je ovo što vi prenosite u eteru. Očekujemo da se brodovi koji su u blizini što prije upute prema točkama gdje je satelitskim snimkama identificirano da su određeni predmeti u oceanu koji bi otprilike veličinom mogli biti nalik na splav”, objasnio je Plenković.

Podijeli