Plenković: Bernardić se svojim nastupima diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljniju dužnost

Plenković: Bernardić se svojim nastupima diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljniju dužnost

Podijeli

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije komentirao je političke aktualnosti u zemlji. Tom prilikom osvrnuo se na izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je danas poručio da predsjednik Vlade vrši pritisak na državne insitucije kako bi skrenuo pozornost s korupcije u HDZ-u.
“Nisam pratio njegovu pressicu, ali dobro se sjećam njegovog nastupa kada se glasovalo o novoj državnoj državnoj odvjetnici. Čuo sam i predsjednika Republike. Mislim da bi se o tome trebali zapitati, a ne o tome da dokaz borbe protiv korupcije u vremenu Vlade Hrvatske demokratske zajednice i mene kao predsjednika Vlade je kontinuiran i stalan gdje su Državno odvjetništvo i policija potpuno neovisni u obavljanju svog posla”

Premijer nije štedio šefa SDP-a.

“On se svojim briljantnim nastupima diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljniju dužnost u svom ovom mandatu kao tzv. lidera oporbe, oosbito je to bilo vidljivo pri njegovim komentarima na predsjednika Sabora. Važno je da podsjetimo javnost na tu sofisticiranost izričaja.”

Reagirao je i na Bernardićevu kritiku kako se Vlada i nije najbolje snašla u krizi uzrokovanom pandemijom koronavirusa.

“Reagirali smo brzo, munjevito, smanjili brzinu dinamike širenja epidemije. Tada su prvi put naši građani u realnom vremenu pratiti kako se naša Vlada snalazila u krizi koja je pogodila i druge zemlje. Mi smo zaštitili tada zdravlje, a istodobno i stali iza hrvatskog gospodarstva, iza hrvatskih radnika i poslodavaca.”

Nije htio komentirati izjavu Alemke Markotić o tome da je prvi put sve zatvoreno zbog panike i da će se u slučaju drugog vala pandemije koronavirusa drugačije postupati.

“Ne znam što je rekla, nisam to pratio, tako da to ne želim komentirati.”

Komentirao je i slučaj Josipe Rimac koja je uhićena zbog umiješanosti u aferu vjetroelektrane, a protiv nje je, podsjetimo, županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije danas pokrenuo stegovni postupak.

“Važno je da se cijela priča raščisti do kraja. Mi smo reagirali odmah kada smo shvatili o čemu se radi, povukli poteze, razriješili one koji su involvirani, šibensko-kninski HDZ je poduzeo korake.”

Upitan je li ministar Ćorić siguran na izbornoj listi zbog memoranduma o INI kojeg je supotpisao, Plenković je odgovorio:

“Mi ćemo liste predavati 15. ili 16. lipnja, kad budu usvojene, bit će usvojene na Nacionalnom vijeću. Prije toga će Središnji odbor usvojiti program i strategiju za izbore. Ministar Ćorić će biti na listi u 7. izbornoj jedinici, kao što je bio i prošli put”, rekao je premijer.

Podijeli