Pinkleci lansirali novu predstavu ‘Krpimirci’, održat će i drugu premijeru u CZK...

Pinkleci lansirali novu predstavu ‘Krpimirci’, održat će i drugu premijeru u CZK Čakovec

Podijeli

Što se dogodi kada odjevni predmeti ožive, oglase se, prohodaju i zaplešu otkrit će članovi kazališne družine Pinklec u koprodukciji s riječkim Gradskim kazalištem lutaka u predstavi Krpimirci.

Prva premijera je održana u Rijeci 16. veljače, dok su je čakovečki mališani prvi puta gledali protekle nedjelje. Predstava Krpimirci temeljena je na istraživačkom kazalištu za najmlađe koje kombinira tehniku animacije odjeće, klaunerije i mimske igre. Radi se o širenju polja lutkarstva u kojemu glumci animiraju različite objekte te ih na maštovit i zabavan način prikazuju novim i drugačijim.

S obzirom na to da predstava ne sadrži tekst, bitan dio predstave zauzima ples i mimska igra. Nastoje prenijeti poruku da odjeća ima nešto više namjena te da se ne mora odbaciti, zaboraviti i uništiti, već može poslužiti kao sredstvo igre i stvaranja novih svjetova. Glumci na sceni poručuju i kako odjeća ne čini čovjeka te joj se može produžiti rok trajanja tako da joj se promijeni namjena, da se reciklira ili pak daruje. Također, podsjećaju da odjeća može imati sentimentalnu, praktičnu i kreativnu vrijednost.

Predstavu Krpimirci u riječkom glumačkom postavu izvodit će Petra Šarac, Alex Đaković, Damir Orlić i David Petreković, dok čakovečku postavu čine Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Davor Dokleja i Karolina Horvat. Autorski tim predstave čine i Zdravka Ivandija Kirigin, zadužena za oblikovanje scenografije, objekata i kostima te autor glazbe Damir Šimunović. Apstraktna predstava Krpimirci autorski je projekt Ksenije Zec i Saše Božića. Predstavu možete pogledati u nedjelju u čakovečkom Centru za kulturu u 16 sati.

Podijeli