PINKLECI GOSTUJU NA FESTIVALU U ITALIJI

PINKLECI GOSTUJU NA FESTIVALU U ITALIJI

Podijeli

Najnovija predstava KD Pinklec ”Do viđenja” selektirana je na prvi međunarodni festival. Pinkleci s predstavom u srpnju gostuju u Ravenni (Italija) na festivalu Colpi di Scena, a festival je predviđen za djecu od 3 godine na više, tzv. small size festival. Kao jedini predstavnici iz Hrvatske imat ćemo prilike upoznati se s kazališnim radom naših susjeda, ali i prezentirati naš rad. Na samom festivalu biti će mnogo producenata i organizatora koji će imati prilike vidjeti našu predstavu. Tko zna možda je ovo početak dugogodišnje mediteranske suradnje.

Naša najizvođenija predstava ”A tko si ti?” (120 izvedbi od 2012. godine) još uvijek je aktivna i još uvijek ne prestaje dobivati pozive na međunarodne festivale. Na nedavno održanom Showcase-u u Hrvatskoj među nekoliko stranih producenata koji su došli vidjeti hrvatski kazališni repertoar, bio je i producent Yilin Jang. Nakon što je vidio našu predstavu zamolio nas je da se prijavimo na njihov bienalni kazališni festival ”Shanghai International Children’s Theatre Festival”. Pinkleci se kroz godinu prijave na mnogo takvih festivala diljem svijeta. Na mnoge nismo selektirani, na neke smo pozvani, ali su troškovi puta preskupi, ali s nekima se posreći da je sve baš onako kako treba biti. Prije nekoliko dana iz Šangaja smo primili vijest da je naša predstava selektirana na njihov festival koji će se održati u kolovozu 2019. godine u Šangaju i Pekingu. Dobra vijest da većinu troškova našeg gostovanja pokriva sam organizator što za nas znači da sučemo rukave i krećemo s organizacijom puta te se bacamo na prikupljanje dodatnih financijskih sredstava jer ovu priliku ne želimo propustiti. Ova je predstava već jedan kontinent posjetila. Ne tako davne 2013. bili smo u Washingtonu, a nakon Azije 2019. nećemo stati. Ima još kontinenata koje treba osvojiti.

Popularna predstava Superjunaci (u koprodukciji s Teatrom Poco loco) prošli je mjesec gostovala na dva ”morska” festivala. Prvi je bio IKS festival, međunarodni festival suvremenog kazališta, koji se već deset godina održava u Splitu. Uvijek nam je drago kad imamo prilike gostovati na festivalima koji nisu primarno festivali za djecu i mlade.
Odmah nakon Splita ekipa Pinklec&Poco loco uputila se u Šibenik gdje već tradicionalno Pinkleci gostuju na Međunarodnom festivalu djeteta. Gledalište velike ljetne pozornice iza katedrale Sv. Jakova bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta što je ”Superjunacima” dalo dodatnu super moć igranja.

Izvedbe KD Pinklec u srpnju i kolovozu:

3.7. 2018. DO VIĐENJA – RAVENNA (Italija)
3.7. 2018. DO VIĐENJA – RAVENNA (Italija)
28.7. 2018. BREMENSKI SVIRAČI – VRBOVEC
18.8. 2018. DO VIĐENJA – ŠPANCIRFEST, Varaždin
27.8. 2018. PETRICA KEREMPUH – LENDAVA

Podijeli