Paraolimijske igre: U selu podignuta hrvatska zastava

Paraolimijske igre: U selu podignuta hrvatska zastava

Podijeli
PJONGĆANG – U 17 sati po lokalnom vremenu, u paraolimpijskom selu Pjongčangu svečano je podignut hrvatski stijeg. Tom prilikom hrvatske paraolimpijce i članove stručnog stožera pozdravio je gradonačelnik paraolimpijskog sela Park Eun-Soo zaželjevši sportašima da šire duh paraolimpizma, da sklope nova prijateljstva te da u fer nadmetanju ostvare sve svoje sportske ciljeve

Po intoniranju Lijepe naše, šef hrvatske misije Ticijan Komparić uručio je gradonačelniku Parku Eun-Slou prigodne poklone. Za najmlađu hrvatsku paraolimpijku Evu Golužu, koja će za dva dana ponijeti hrvatski stijeg na Olimpijskom stadionu nije krila svoje uzbuđenje.„Uzbuđenje raste iz dana u dan. To je svakako pozitivna trema i velika čast za mene da budem hrvatska nositeljica stijega. To su trenuci prožeti nacionalnim ponosom i to se ne može usporediti s bilo kojim drugim trenutkom. Rijetki su sportaši kojima je pripala čast da sa 17 godina ponese hrvatski stijeg kao meni“, zaključila je Eva Goluža.

Već dva dana traju treninzi alpinaca i nordijaca. Ceremonija otvaranja 12. zimskih paraolimpijskih igara održat će se u petak, 09. ožujka u 20 sati po lokalnom vremenu na Olympic stadium gdje će prodefilirati 570 sportaša iz 49 zemalja, a koji će se nadmetati u alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu, hokeju na sanjkama, carlingu za sportaše u kolicima te u snowboardu.

Podijeli