Ove subote budite dio “Općinskog fašnjaka u Hodošanu”

Ove subote budite dio “Općinskog fašnjaka u Hodošanu”

Podijeli

Kulturno-umjetničko društvo Općine Donji Kraljevec i Mjesni odbor Hodošan organiziraju zajedničku manifestaciju pod nazivom ‘Općinski fašnjak u Hodošanu’.

Okupljanje prijavljenih maskiranih grupa je u subotu u 13 sati na ulazu u Hodošan, na cesti Donji Kraljevec-Hodošan, kod tzv. trokuta. U pratnji Puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec, mimohod kreće Glavnom ulicom do stadiona gdje će biti centralni dio manifestacije. Na postavljenoj pozornici predstavit će se prijavljene grupe kako bi komisija mogla izabrati najbolje maske.

Prva nagrada iznosi 1 500 kuna, drugo mjesto nosi 1 000 kuna, dok će trećeplasirana maska osvojiti 500 kuna. Nagrade se dijele i u dječjoj kategoriji i to 700 kuna za prvo mjesto, 500 kuna za drugo te 300 kuna za treće mjesto.

Na natjecanje za najbolju masku mogu se prijaviti samo grupne maske, a mogu sudjelovati i grupe koje nisu s područja Općine. Maskiranom grupom smatraju se minimalno četiri osobe, a poželjno je osmisliti i razna prijevozna sredstva poput konjske zaprege, bicikla, maskiranih automobila i kosilice.

Grupe svoje maske mogu prezentirati cijelim putem kojim se kreće mimohod, dok se na pozornici predstavljaju samo defileom.

Prijave je potrebno dostaviti na adresu Općine ili poslati elektroničkom poštom na opcina@donjikraljevec.hr. U prijavi je potrebno navesti samo naziv maske-grupe, približan broj članova te iz kojeg mjesta dolaze.

Nakon proglašenja najboljih nagrada, druženje se nastavlja u prostorijama Nogometnog kluba Hodošan uz ples i zabavu.

Podijeli