Otvoren dograđeni vrtić u Šenkovcu: ‘Vrapčić’ dobiva još dvije skupine i popratne...

Otvoren dograđeni vrtić u Šenkovcu: ‘Vrapčić’ dobiva još dvije skupine i popratne prostore

Podijeli

U Šenkovcu je otvoren dograđeni Dječji vrtić Vrapčić. Radovi vrijedni oko 3 milijuna kuna su započeli početkom godine, a po njihovom završetku je vrtić dobio dodatne prostorije za smještaj još dviju skupina.

Proširenje vrtića, prema riječima njegove ravnateljice Melite Pergar, pridonijelo je poboljšanju pedagoških standarda. Pergar je naglasila kako su proširenjem prostora skupini koja je dosad bila smještena u holu, osigurali primjerenije uvjete za rad s djecom predškolske dobi. Ujedno je time prostor koji su dosad koristili oslobođen pa se tamo od sada mogu provoditi neke tjelesne aktivnosti kad je vani ružno vrijeme ili organizirati prigodna druženja, programe i priredbe.

Rekonstruiran je i sanitarni čvor, kotlovnica, prostor za izolaciju i terasa, a nabavljena je i nova oprema. Sve to je omogućilo i otvaranje još jedne jasličke skupine koja je nužno potrebna jer svake godine bilježe povećani interes za upis djece u jaslice. Tako sada mogu prihvatiti sve zahtjeve roditelja koje su ranije morali odbijati ili stavljati na listu čekanja.

Vrtić sada može primiti oko 120 djece o kojima brine 16 zaposlenih čime pokrivaju sve potrebe. Vrapčić je prvi eko vrtić u kojem nema liste čekanja, sudionik Erasmusa i eTwinning projekta mobilnosti, jedan od partnera na Projektu „Svi u vrtić“ te prvi vrtić s magistrama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Međimurskoj županiji.

Župan Matija Posavec je podsjetio da je Međimurska županija vodeća u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolski odgoj te dodao kako se u ovom trenutku grade 11 dječjih vrtića. Posavec je zaključio kako su svaki novi vrtić i svaka nova jaslička skupina motiv našim stanovnicima za veći broj djece što je preduvjet sretnije i uspješnije zajednice.

Načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat je najavio i novi projekt – potkraj godine započinju radovi na zbrinjavanju oborinskih voda u Knezovcu. Vrijednost investicije iznosi oko tri milijuna kuna, a Horvat vjeruje da će biti završena do slijedećeg ljeta.

Podijeli