Otac ministra Butkovića od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna

Otac ministra Butkovića od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna

Podijeli

Prema pisanju portala Index, otac ministra Olega Butkovića prošle je godine od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile kod Novog Vinodolskog.

To je odobrio ministar turizma Gari Cappelli, unatoč desecima tisuća kuna utvrđenog duga za odvoz otpada za što postoje dvije pravomoćne presude. Butković je za Dnevnik Nove TV najavio da će se o ovoj temi oglasiti u srijedu, uoči užeg kabineta Vlade.

Butković je ove napise komentirao prilikom gostovanja u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” rekavši da ne prati poslovanje svoga oca. “On je u zakonitoj proceduri od Ministarstva turizma od ukupno 453 prijavitelja dobio ta sredstva”, rekao je ministar i dodao da on nije nikoga zvao niti na koga utjecao, uključujući i ministra turizma.

Nižu se reakcije na objavu portala Index da je otac ministra Olega Butkovića dobio poticaje od Ministarstva turizma od 110 tisuća kuna, a da je pritom imao dugovanje prema komunalnom poduzeću u Novom Vinodolskom. SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić:

“Nije trebao to prihvatiti jer mu je sin na mjestu ministra. To se u principu ne radi, a nadam se da će gospodin Butković znati to objasniti. Ne možete u bilo kojem ministarstvu dobivati poticaje ako vam je netko iz bliže rodbine bilo kakav dužnosnik. Trebalo bi tražiti mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa imate li se uopće pravo javiti na taj poticaj.”

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić komentirao je slučaj Oca ministra Butkovića i dobivanje poticaja od ministarstva turizma.

Nakon što je objavljeno da je otac ministra Davora Butkovića dobio poticaje od Ministarstva turizma od 110 tisuća kuna, uz dugovanje prema komunalnom poduzeću Novom Vinodolskom, novinari su za komentare tražili Butkovićeve kolege pred Vladom. Ministar Tomislav Ćorić kaže da ljudi oko nas bez obzira tko oni bili moraju živjeti:

“Oni imaju imena i prezimena i karijere koje ih kvalificiraju za pozicije i novac. Ukoliko imate situaciju da se netko bavi poduzetništvom i postoji novac koji se svima stavlja na raspolaganje i postoje dobri projekti koji dobiju novac. Zašto bi to bio problem.”

Ćorić je sažeo slučaj:

“Ne znam što bih vam rekao. Da li taj stariji gospodin treba prestati živjeti zato što mu je sin ministar, funkcionirati. On je uostalom imao te svoje ugostiteljske objekte imao i prije nego je Oleg Butković postao ministar.”

Podijeli