Osnovan prvi Code Club u Međimurju

Osnovan prvi Code Club u Međimurju

Podijeli

U Čakovcu je predstavljen projekt Hrvatska stvara – kojeg pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja provode predstavnici Code Cluba Hrvatska s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture te uz podršku veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj

Cilj projekta je osigurati mjesta gdje se djeca i mladi mogu sastajati, učiti i postati stvaratelji novih tehnologija kako bi se na taj način povećao interes za tehničku kulturu te prirodoslovna i znanstvena područja. U zgradi Scheier, u organizaciji Zajednice tehničke kulture, održano je službeno predstavljanje projekta za Međimursku županiju. Održano je predavanje te praktična radionica za djecu. Predsjednik Zajednice, Željko Medved rekao je kako očekuje da će se povećati interes mladih za tehničku kulturu te općenito za prirodoslovna i znanstvena područja zbog čega je planirano otvaranje najmanje dva Code kluba u našoj županiji.

Prvi klubovi bi još ove školske godine počeli djelovati u III. OŠ Čakovec i u Murskom Središću, a od jeseni u zainteresiranim sredinama u Međimurju koje se može pohvaliti brojnim učenicima, dobitnicima nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Tijekom svečanosti, otvorena je izložba radova učenika sa županijskog i državnog natjecanja mladih tehničara i učitelja tehničke kulture. Predstavljeni su i uspješni pojedinci s državnih natjecanja.

 

Podijeli