Orepić se pridružio HSS-u

Orepić se pridružio HSS-u

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Bivši MOST-ovac Vlaho Orepić koji je nedavno osnovao novu stranku – Novu politiku, prešao je, i stranku spaja s HSS-om. Orepić će dobiti potpredsjedničko mjesto, potvrdio je za N1.

“Moja politička pozicija je široki politički centar, od prvog dana otkad se nalazim u politici. MOST znamo da se totalno dislocirao u rubnu desnicu i zbog toga sam napustio MOST. Nova politika je bila objedinjavanje te ideje u konkretnu političku opciju, a ovaj korak prema HSS-u je forma integracije politika širokog centra. Nadam se da ćemo odgovoriti obavezama i onome što narod od nas očekuje‘‘, rekao je Orepić za N1.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak najavio je kako se stranka ozbiljno priprema za nadolazeće izbore:

“I da se pripremamo izaći u bilo kojoj mogućoj varijanti, da razgovaramo sa SDP-om i ostallim kolegama iz opozicije, ali i ne isključujemo samostalni izlazak.”

Govorio je i o stranačkom programu kojeg su predstavili još prije 2 godine pod nazivom Nova republika:

“Veseli me što su određeni kolege iz opozicijskih stranaka se sjetili precrtati naš program pa tako govore o administrativnom preustroju, ukidanju županija i većeg dijela općina. To je dio našeg programa, ja sam o tome prije 2 godine govorio. Županije su apsolutni balast bilo kakvom razvoju RH, leglo uhljeba i to treba prvo ukinuti.”

Beljak još dodaje kako osim velikog broja županija treba ukinuti veći broj ministarstava, državnih agencija i parafiskalnih nameta. Najavio je i proces spajanja HSS-a sa strankom Nova politika Vlahe Orepića:

“Time dobivamo veliko pojačanje ne samo u liku poštovanog gospodina Vlaha Orepića, bivšeg ministra, nepotkupljivog saborskog zastupnika. On će sa sutrašnjim danom ući, ne samo u HSS, nego i u klub samoborskih zastupnika HSS-a i demokrata.”

Sam Orepić je izjavio kako je do spajanja stranaka došlo zbog programske podudarnosti ali i niza drugih razloga:

“Posebno da bi ojačali u borbi protiv politika koje su doslovno opljačkale, koje su osiromašile, obespravile, raselile i podijelije hrvatski narod. A državi su oduzeli suverenost. Znači ovo ujedinjenje je na tragu jačanja politika koje će se boriti protiv tih politika.”

Podijeli