Općina Selnica vraća dug od preko 2 milijuna kuna za geodetske izmjere

Općina Selnica vraća dug od preko 2 milijuna kuna za geodetske izmjere

Podijeli

Temeljeno na sklopljenom dogovoru s Geodetskim zavodom Split, Općina Selnica mjesečnom uplatom ili obrokom od 70.000 kuna, narednih nekoliko godina vraćati će dug od preko dva milijuna kuna.

Dug je napravila prethodna općinska garnitura ili vlast jer Geodetskom zavodu Split nije platila geodetske izmjere koje su bile naručene. Općina Selnica upravo je uplatila 5. obrok, međutim nije išlo glatko, obzirom da je isplata dugovanja navezana na ‘plinsku rentu’ koju INA mjesečno selničkoj općini uplaćuje za eksploataciju plina.

Općinski načelnik Ervin Vičević, kaže kako je INA posljednju naknadu isplatila u iznosu od svega 54.000 kua, te je općina razliku od 16.000 kuna platila iz proračuna. Vičević, pojašnjava kako iznos rente zavisi o iscrpljenoj količini plina, ali i cijene plina na tržištu, a one su ovog trenutka niske, odnosno nepovoljne za Općinu Selnica koja će u svakom slučaju se pridržavati vansudskoj nagodbi kojom je općini odblokiran račun, te ona unatoč teškoćama normalno funkcionira.

Podijeli