Općina Selnica povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti organizira hodočašće u naselje...

Općina Selnica povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti organizira hodočašće u naselje Merhatovec

Podijeli

Povodom Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Hrvatskih branitelja, Općina Selnica u pondjeljak 05. 08. 2019. što će reći za 6 dana ili idućeg ponedjeljka organizira Hodočašće u naselje Merhatovec i tamošnjoj kapeli Majke Božje Snježne ili Gospe Snježne.

Naime, na Gospu Snježnu u Merhatovcu je godišnje proštenje jer je nebeska zaštitnica kapele i mjesta Majka Božja Snježna, kojoj je tog dana posvećena svetkovina.

Okupljanje hodočasnika pješaka je kod Spomenika Hrvatskim braniteljima u Selnici ujutro u 08 sati, odakle se ide u Merhatovec gdje je u Društvenom domu domjenak za sve sudionike, a potom slijedi odlazak na Svetu misu koja je u 11 sati.

Proštenjarsku Svetu misu služiti će velečasni Rafael Mikec, ovogodišnji mladomisnik iz Štrigove. Načelnik selničke općine Ervin Vičević poziva sve ljude koji žele i mogu, ne glede odakle su da budu sudionici hodočašće, te i na taj način zahvale svim hrvatskim braniteljima za njihov doprinos u stvaranju nove nezavisne i slobodne Hrvatske države i poručuje, ako je to nekome važno, sve je besplatno, odnosno sudionici ne plačaju ništa.

Podijeli