OPĆINA OREHOVICA Dogradnja nadstrešnice grobne kuće i postavljanje rasvjete na igralištu

OPĆINA OREHOVICA Dogradnja nadstrešnice grobne kuće i postavljanje rasvjete na igralištu

Podijeli

Iz Općine Orehovica stižu informacije o radovima i aktivnostima na području općine. Između ostalog, u planu je izgradnja zaobilaznice naselja Podbrest.

Općina Orehovica je  na raspisani natječaj LAG-a Mura-Drava prijavila projekt Dogradnje nadstrešnice grobne kuće u Podbrestu, te je u proljeće  zaprimljena odluka kojom se projekt prihvaća, te je odobren iznos sufinanciranja u iznosu od 296.500,00 kuna. Po provedenom postupku nabave prihvaćena je kao najpovoljnija ponuda Bratić d.o.o., a ukupna vrijednost projekta sa stručnim nadzorom i izradom projektne dokumentacije iznosi nešto manje od 560.000 kn.

Usprkos vremenskim neprilikama radovi vrlo dobro napreduju te je već i postavljena konstrukcija, a njihov završetak se očekuje krajem mjeseca kolovoza.

Općina Orehovica je na raspisani javni poziv Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja prijavila za sufinanciranje projekt Rekonstrukcije oborinske odvodnje i izgradnje javne rasvjete spojne ceste od ŽC 2022 do Ulice kralja Zvonimira u Orehovici ukupne vrijednosti od 476.715,03 kune. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je odlukom odredilo da će projekt popratiti sa 248.000,00 kuna.

Po provedenom postupku jednostavne nabave kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je Hidrotehnika d.o.o., Radovi su u tijeku te se njihov završetak predviđa početkom listopada ove godine. Vanjska rasvjeta spojne ceste od ŽC 2022 do Ulice kralja Zvonimira je već uspostavljena. 

Općina Orehovica je kao partner sa NK ,,Croatia” Orehovica zajedno ušla u projekt uspostave rasvjete na sportskom terenu ,,NK Croatia”.  Taj projekt je prijavljen na raspisan natječaj od Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je za isti donio odluku o sufinanciranju u iznosu od 70.000,00 kn. Za izvođača je odabrana tvrtka Kabel-mont d.o.o., a ukupna vrijednost radova je 189.057,50 kn. Radovi su u završnoj fazi te se uskoro očekuje njihov završetak.

Podijeli