Olujno jugo hara Dalmacijom, u Omišu preplavljena riva s dva objekta

Olujno jugo hara Dalmacijom, u Omišu preplavljena riva s dva objekta

Podijeli

Olujno jugo hara Dalmacijom, koja se nalazi pod crvenim upozorenjem Meteoalarma. U Veloj Luci pale su čak 222 litre kiše po kvadrantom metru. Navečer se mjestimice očekuje i jako olujno jugo, s udarima vjetra do 130 km/h.
U Rijeci je preplavljena tržnica, a u Omišu riva s dva ugostiteljska objekta. Zapovjednik omiških vatrogasaca Višeslav Pešić za Media servis.

“Na teren se izlazi momentalno po dojavama. Bilo je par stabala koja su pala na području grada, ali te su intervencije riješene i situacije je trenutno mirna. Dok je voda visoka, imamo problem što se podlije pod rijeku Cetinu i dolazi do dizanja same rijeke. Nadamo se da oborine neće biti u količinama koje prizivaju, jer bismo mogli imati nemirnu večer.”

Zbog lošeg vremena večeras neće isploviti međunarodna linija na relaciji Ankona-Split, rekla je za Radio Dalmaciju Jelena Ivulić iz Jadrolinije. U prekidu su sve katamaranske linije, kao i neke trajektne.

“Split-Vela Luka-Ubli, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska, Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Vis-Split, Split-Starigrad. I u prekidu je Split-Supetar. Vidjet ćemo do kraja dana hoćemo li ostati samo na ovome.”

ako nevrijeme poharalo je jug Hrvatske. Olujno jugo zaustavilo je pomorski i cestovni promet. U prekidu su sve katamaranske i trajektne linije na području srednje Dalmacije, priopćili su iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.
U Županijskom centru 112 Split zaprimili su dojavu o nakupini granja i debla koje pluta na moru. Na cestama su zabilježeni odroni, srušena stabla, stupovi javne rasvjete kao i prometne signalizacije. Problema u elektro-opskrbi bilo je na trogirskom području Seget-Vranjica.U Dubrovačko-neretvanskoj županiji bilo je više dojava građana koji su tražili angažiranje žurnih službi. U Nacionalnom parku Mljet srušeno je nekoliko borova koji su otežali promet na državnoj cesti D120, a dojavljeno je i nekoliko odrona na D8 u mjestu Slano, te na cesti koja povezuje mjesta Prižba i Brna. U nekolicini naselja srušeni su telefonski stupovi, stupova električne mreže te stabla i granje.

Vrlo jako i olujno jugo očekuje se i u ostatku Dalmacije, s udarima vjetra i do 130 km/h.

Podijeli