Oluja u Istri: Vjetar rušio stabla, udari dostizali 130 km/h

Oluja u Istri: Vjetar rušio stabla, udari dostizali 130 km/h

Podijeli

Olujno nevrijeme noćas je pogodilo veći dio Istre. Posebno je opasno bilo na zapadu poluotoka gdje je naglo zapuhala olujna tramontana. Udari vjetra pritom su dostizali i 130 km/h

Vjetar je lomio grane, a lokalno čak i rušio stabla. Prema javljanju čitatelja Istrameta, srušenih stabla ima na cesti od Novigrada do Brtonigle, dok su u široj okolici posvuda razbacani kontejneri i kante za smeće. Najjači udari vjetra izmjereni su u Dajli (125 km/h), Novigradu (106 km/h) i Poreču (82 km/h).

U subotu oko 21 sat Istramet je objavio kako je zabilježeno 2000 udara u posljenja 2 sata: “Više od 2000 udara munja u posljednja 2 sata, no to je tek početak nestabilnosti!”

U Istri slijedi novo zbrajanje šteta koje će zasigurno biti velike.

Smirivanje vremena sredinom dana

U prvom dijelu nedjelje bit će pretežno oblačno mjestimice uz kišu, a na Jadranu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Od sredine dana prestanak oborine i razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu i u zapadnim predjelima. Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu jaka i ponegdje olujna bura, samo na krajnjem južnom dijelu još umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 19 do 23, a na Jadranu od 26 do 31 °C.

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti sredinom dana uz prolazno umjeren razvoj oblaka, a samo na krajnjem istoku postoji mogućnost za poneki pljusak. Razmjerno vjetrovito uz umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu umjerena, ponegdje na udare jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15 u unutrašnjosti, od 18 do 22 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 °C.

hr.n1info.com

Podijeli