Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri

Podijeli

Na blagdan svetog Martina u svetomartinskoj općinskoj dvorani održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kao kruna bogatog programa povodom Martinja i Dana Općine Sveti Martin na Muri.

Uzvanicima je dobrodošlicu zaželjela predsjednica Općinskog vijeća Petra Novinščak uz riječi kako je životni standard u najsjevernijoj općini Republike Hrvatske i više nego zadovoljavajući, no njeno vodstvo samokritičnost tjera da bude još bolje.

Proračun iz godine u godinu raste, što je posljedica poreznih reformi, ali i sredstava koja su osigurana putem raznih projekata. Ove godine u općini su planirali 8 milijuna kuna proračunskih potreba, a prije samo nekoliko godina bili je  gotovo dvostruko manje sredstava.

Općinsko vijeće tijekom ove godine raspravljalo je o 70-ak točaka dnevnog reda, od čega su najaktualnije bile teme gospodarenja otpadom i komunalna pitanja, no bavili su se i pitanjima upravljanja nekretninama u vlasništvu Općine, uređenjem prostornih planova, investicijskim održavanjima i ostalim temama, zaključila je predsjednica Općinskog vijeća te dodala da su, iako ponekad različitih stavova, vijećnici uvijek radili s ciljem razvoja Općine.

Postignutih rezultata u proteklih godinu dana prisjetio se načelnik Općine Dražen Crnčec, te posebno istakao ulaganje u infrastrukturu, obnovu nekoliko cesta u gornjem dijelu Općine, izgradnju oborinske odvodnje, započeli su radovi na Domu kulture, a završeni je kapitalni projekt izgradnje nasipa.

Sveti Martin na Muri uvelike pridonio tome da je Međimurje na Danima hrvatskog turizma proglašeno kontinentalnom destinacijom godine. Za to su najzaslužniji mještani koji aktivno i marljivo rade  u javnom, i u privatnom sektoru, napomeno je načelnik, te podsjetio na 2018 godinu i titulu treća destinacija na kontinentu po broju noćenja. U suradnji s ministarstvima, Međimurkom županijom, Lokalnom akcijskom grupom susjedima gradimo mjesto ugodno za život, poručio je načelnik Crnčec, i dodao  kako s nestrpljenjem očekuju početak izgradnje kanalizacijske mreže.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak mještanima Svetog Martina na Muri čestitao je Dan općine te istaknuo  kako su i na području turizma i na području gospodarstva rezultati hvalevrijedni.

Svečana sjednica bila je prilika da se zahvali pojedincima i skupinama koji su pridonijeli razvoju Općine. Športsko-ribolovno društvo Čikov dobilo je priznanje za osobit doprinos u razvoju ribolovnog sporta i očuvanju okoliša. Petri Mesarić i poduzeću Smart Way uručeno je priznanje za izniman doprinos na području inovativnog poduzetništva. Darko Padarić nagrađen je za izniman doprinos u radu lokalne zajednice, a osobito u radu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Ogranak Sveti Martin na Muri. Vlasnici kuće za odmor „Međimurski ceker“, Nikolina i Zlatko Novinić, nagrađeni su priznanjem za osobit rezultat u turističkoj ponudi i promociji općine Sveti Martin na Muri. Dramskoj sekciji HKUU Sveti Martin dodijeljeno je priznanje za izniman doprinos u kulturnom djelovanju na području općine Sveti Martin na Muri.

Podijeli