Održana premijera filma ‘Župa Sveti Martin na Muri danas’

Održana premijera filma ‘Župa Sveti Martin na Muri danas’

Podijeli

U danima obilježvanja Martinja i dana općine održana je premijera dokumentarnog filma ‘Župa Sveti Martin na Muri danas’.

Na početku je prikazan je spot pjesme ‘Martinska’ koji je snimljen 2006. godine, a koji su tada snimili svi pjevači, od djece do najstarijih.

Župnik vlč. Ivan Herceg 2016. godine je napisao knjigu o župi, povodom 1700 godina rođenja sv. Martina, dok je prvu knjigu o župi napisao pokojni župnik vlč. Blaž Tota 1996. godine. 2016. godine župni dječji zbor je snimio CD s četiri pjesme. Sva župna događanja mogu se redovito pratiti na župnoj web stranici od 2005. godine.

Nakon toga su djeca iz dječjeg vrtića ‘Smješko’ iz Svetog Martina na Muri izveli recitaciju ‘Međimurje moje malo’, a djeca iz dječjeg vrtića ‘Ribica’ iz Žabnika recitaciju „što djeci treba“! Prije samog prikazivanja, autor filma i idejni začetnik Stanko Perčić iz Žabnika naveo je tri razloga za snimanje ovog filma: da se vidi vjerski život župe, zahvala župniku za 20 godina svećeništva i da se ostavi budućim generacijama. Film je trajao 45 minuta.

Podijeli