Održana 14. sjednica gradskog vijeća grada Mursko Središće

Održana 14. sjednica gradskog vijeća grada Mursko Središće

Podijeli

Održana je 14. sjednica Gradskog vijeća Murskog Središća. Na Dnevnom redu bilo je šest točaka, a prva je bila Prijedlog odluke o usvajanju polugodišnjeg obračuna proračuna Grada za razdoblje od 1.1. do 30.6. ove godine.

Gradonačelnik Dražen Srpak je naglasio kako su pokazatelji poslovanja odlični, da je na žiro računu 600 tisuća kuna, na depozitu 5 milijuna kuna, svi računi se uredno plaćaju te Grad nikome ništa ne duguje. Samo poslovanje je dalo rezultat od gotovo 5 milijuna kuna viška s time da je iz proteklih razdoblja preneseno 2,7 milijuna dok je u prvih šest mjeseci ove godine ostvaren višak od 2,2 milijuna kuna. Prihodi od poreza ostvareni u prvih šest mjeseci su 60 % od planiranih, što govori o rastu plaća i zaposlenosti dok su na strani rashoda troškovi za zaposlene ostvareni u iznosu od 42,7 % što pak govori o racionalnom poslovanju.

Druga točka je bila Izvješće o obavljenoj reviziji učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nogometnim stadionima i igralištima u vlasništvu Jedinice lokalne samouprave na području Međimurske županije iz kojeg proizlazi da je Grad Mursko Središće sva nogometna igrališta u svom vlasništvu upisao s procjenama vrijednosti u Registar imovine.

Četvrta točka Dnevnog reda bila je Prijedlog Odluke o razrješenju privremenog ravnatelja Centra za kulturu Rudar te Prijedlog Odluke o imenovanju ravnatelje CZK Rudar pa je tako novi ravnatelj Zoran Turk.

Peta točka Dnevnog reda bila je Prijedlog izmjena Pravilnika o mjerilima za dodjelu nagrada sportašima za sportska ostvarenja. U članku 1. dodano je da se dodjeljuje i godišnja nagrada za sportaša i za sportašicu te da se osim godišnjih nagrada za sportska ostvarenja u natjecateljskoj kategoriji dodjeljuju nagrade i u rekreacijskoj kategoriji za rekreativca i rekreativku godine te za najbolju rekreacijsku momčad godine. Cilj ovih izmjena je u tome kako bi se lakše i pravilnije dodijelile nagrade.

Posljednja točka Dnevnog reda bila je Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Mursko Središće – građevinska zemljišta Slatine. S obzirom na to što se kod novog dječjeg vrtića prodaje šest novih gradilišta, a trenutno se gradi nova cesta sa svom infrastrukturom do tih gradilišta, želja je da se na tim gradilištima što prije započne gradnja te je tako u Odluku uglavljena, obveza početka gradnje u roku od tri godine od sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Podijeli