Održan svečani prijem umirovljenih djelatnika u školstvu

Održan svečani prijem umirovljenih djelatnika u školstvu

Podijeli

Održan je svečani prijem za učitelje, nastavnike, suradnike te ostale zaposlenike koji su u školskoj godini 2018./2019. otišli u mirovinu. Tridesetak djelatnika skupilo se u čakovečkoj Scheierici kako bi im se zahvalilo na nemjerljivom doprinosu koji su tijekom svog radnog vijeka dali međimurskom školstvu.

Nekadašnja učiteljica Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec, Dragica Mihoci, u mirovini je od rujna i to nakon 44 godine rada s djecom. Poziv na ovaj prijem izrazito ju je usrećio.

– Ova tri mjeseca od kad nisam u razredu, osjećam nostalgiju, pomalo depresiju, jer me rad u školi  činio sretnom, zadovoljnom i ispunjenom. Da se sada rodim ponovno bi postala učiteljica, to je za mene najljepši posao na svijetu.

Na njihovom dugogodišnjem radu, zahvalio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Već tradicionalno svake godine upriličujemo jedan prijem za one učitelje, mentore, profesore koji odlaze u mirovinu nakon puno godina, cijelog radnog vijeka kojim su zadužili Međimurje, kojim su odgajali generacije i genracije onih naših stanovnika od kojih su mnogi danas izvrsni, pojednici stvaraju novu generaciju izvrsnih ljudi i nove vrijednosti. to nam je važno i, ako barem na taj način možemo reći veliko hvala, podružiti se s njima, uručiti im simbolični poklon, to je nam velika čast i veliko zadovoljstvo.

Međimurska županija financira prijevoz školaraca, a otvorila je i četiri Centra izvrnosti iz biologije, kemije, fizike i matematike te će otvoriti još jedan iz područja umjetnosti, dok je informatika dio Tehnološko-informacijskog centra. Posavec je najavio i projekte u okviru obrazovanja koji su u planu u 2020. godini.

– Mi u planu već sada imamo 11 obnova osnovnih škola, obnovu Gospodarske škole, završiti OŠ Pribislavec, otvoriti gradilišta sportskih dvorana u Gornjem Mihaljevcu, Vratišincu, Svetoj Mariji i Svetom Martinu na Muri, također, počet ćemo graditi centar kompetentosti strojarstva, završiti metalsku jezgru i centar održivog razvoja kao uznanstveno istraživačke centre i kad sve to zbrojite riječ je o oko 200-tinjak miljuna kuna.

Podijeli