Odlazak jednog od naših najvećih glumaca: Preminuo je legendarni Mustafa Nadarević

Odlazak jednog od naših najvećih glumaca: Preminuo je legendarni Mustafa Nadarević

Podijeli

Legendarni glumac Musatafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini, javlja Radio Sarajevo.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba.

Dijagnosticiran mu je bio karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije, piše Jutarnji.

Početkom godine uključio se u kampanju “Udahni za život” kada je za Media servis je objasnio kako se nosio sa zloćudnom bolešću.
Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest.”
Nažalost bolest nije pobijedio, no tada je uputio poruku svima koji pripadaju rizičnoj skupini, odnosno dugogodišnjim pušačima.

Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao, da se plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio ‘jao’, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu.”
Iako rođeni Banjalučanin, najveći dio života proveo je u Zagrebu, dok je živio i radio diljem bivše Jugoslavije. Pamtit ćemo ga po brojnim ulogama, do filmskih u ”Otac na službenom putu” redatelja Emira Kusturice, u ”Glembajevi” Antuna Vrdoljaka pa sve do ”Praznik u Sarajevu” i ”Ničija zemlja”. Posljednjih godina bio je omiljeno lice na tv ekranima u ulozi Izeta Fazlinovića u seriji ”Lud, zbunjen normalan”.

Podijeli