Odjel pedijatrije dobio novi videogastroskop

Odjel pedijatrije dobio novi videogastroskop

Podijeli

Na inicijativu Gordane Prebeg iz Udruge Veliko srce malom srcu, Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec doniran je pedijatrijski videogastroskop

Robert Grudić, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, zahvalio je inicijatorima akcije, donatorima koji su više od godinu dana prikupljali sredstva kako bi se nabavio videogastroskop kakvog u Hrvatskoj jedino imaju Klaićeva bolnica i KBC Rebro. Župan Matija Posavec, zahvalio je i čestitao svima koji su se uključili u ovu plemenitu aktivnost. Naglasio je kako je ovo veliki uspjeh jer sada naši najmlađi pacijenti mogu sve riješiti u našoj bolnici, a ne trebaju više odlaziti u Zagreb.

Gordana Prebeg je istaknula kako je akcija trajala oko godinu dana. Uređaj je vrijedan 341 tisuću kuna, a nabavljen je putem javne nabave. Bitno je spomenuti da sam aparat ima mogućnost uzimanja uzoraka koji se šalju direktno na obradu, što je još jedna dodana vrijednost tako da će cjelokupan ciklusa obrade biti napravljen i odrađen u Županijskoj bolnici Čakovec.

Posebnu plemenitu notu ovoj akciji dali su Tea Dragić Runjak, ravnateljica čakovečke gimnazije Josipa Slavenskog i Ivica Pajić iz OŠ Nedelišće, koji su primili i zahvalu za uključivanje u humanitarnu akciju. Samoj svečanosti nazočili su i Mladen Novak, predsjednik Županijske skupštine, Dejan Balažin, voditelj pedijatrije te pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač.

Podijeli