Od jutra gužve u smjeru mora, na graničnim prijelazima i trajektnim lukama

Od jutra gužve u smjeru mora, na graničnim prijelazima i trajektnim lukama

Podijeli

Pred nama je udarni turistički vikend. Od ranog jutra gužve su na većini prometnica prema moru, ali i graničnim prijelazima te pred naplatnim postajama. Zvjezdana Hrovat iz HAK-a za Media servis:


“Zbog veće gustoće prometa tijekom dana povremeno će se voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju”. A gužve nas očekuju i sutra.

“U nedjelju od 10 do 18 sati gužve se očekuju na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, osobito na izlasku s autoceste u Lučkom, ipsilonu, Krčkom mostu i na autocestama A2 Zagreb – Macelj, ponajprije na naplati Trakošćan, A4 Zagreb – Goričan i A3 Bregana – Lipovac na naplati Zagreb Istok.”

Osim gužvi na cestama, početak kolovoza i prvi udarni vikend “osjete se” i na trajektnom prometu. Od jutra je pojačan promet u trajektnoj luci Split, rekla je za Media Servis Jelena Ivulić iz Jadrolinije:

“Svi prvi jutarnji trajekti, Vis, Hvar, Korčula, Brač su dupkom puni. Zasad smo imali dvije izvanredne linije prema Supetru, očekujemo da će biti još koja linija tijekom dana. Tako da je zaista gužva.”Slična situacija očekuje se tijekom cijelog vikenda:

“Kroz vikend očekujemo preko 60 tisuća putnika i 14 tisuća vozila, tako da smo trenutno negdje na 60 posto od prošle godine, ali kako nam je krenulo od jutros nadamo se da će to biti i više.”Otkrila nam je i koji gosti najviše posjećuju lijepu našu:

“Ima dosta Poljaka, Nijemaca, Austrijanaca, Čeha, također nam je nešto stiglo i gostiju iz Italije s našim brodom iz Ancone.”

Podijeli