Od 15. do 21. srpnja u Prelogu 39. svjetsko prvenstvo u ribolovu...

Od 15. do 21. srpnja u Prelogu 39. svjetsko prvenstvo u ribolovu za klubove

Podijeli

Svjetsko prvenstvo u Prelogu bit će održano od 15. do 21. srpnja 2019., a organizatori su Hrvatski športsko ribolovni savez i Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije.

Stožer svjetskog prvenstva bit će u Hotelu Panorama, dok će se samo natjecanje održati uz kanal HE Čakovec – Orehovica koje nudi bogatstvo ribljeg svijeta pa će ribiči moći uloviti nosare, mrene, deverike, uklije, podust, klen i brojne druge ribe.

Službeno otvorenje prvenstva održat će se u četvrtak, 18. srpnja 2019. u centru grada Preloga, a gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek istaknuo je da je ovo najvažniji sportski događaj ove godine na području Preloga:

„Ribolovno prvenstvo poklopilo se s manifestacijom Ljeto u Prelogu te nas čeka niz bogatih i raznolikih sadržaja koji pridonose razvoju turističke ponude Međimurja. Svega toga ne bi bilo bez dobre suradnje institucija, udruga i pojedinaca zahvaljujući kojima smo u našu županiju doveli ovakav veliki događaj.“ rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Najbolji klubovi sportskog ribolova iz Europe i svijeta okupit će se početkom sljedećeg tjedna u Međimurju, točnije na području grada Preloga gdje će se održati 39. svjetsko ribolovno prvenstvo za klubove.

„Za sada je prijavljeno 30 klubova iz cijelog svijeta, a očekujemo oko 500-njak natjecatelja koji će svoje vještine testirati upravo u našem malom Međimurju koje je prepoznato kao jedna od najboljih destinacija sportskog ribolova. Do sada smo skupili neprocjenjivo iskustvo u organizaciji velikih događaja te nam je ovo 5. svjetsko prvenstvo, a nadam se da će mlade snage nastaviti našu tradiciju ulaganja u razvoj sportskog ribolova.“, poručio je predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer.

Podijeli