Obračun dviju obitelji. Policija izvlačila učenike iz škole, uhićeno sedam osoba

Obračun dviju obitelji. Policija izvlačila učenike iz škole, uhićeno sedam osoba

Podijeli

Rafalna paljba kakva u Zagrebu nije zabilježena već godinama parala je u srijedu predvečer uši stanovnicima Vukomerca koji su se potpuno bespomoćno i u panici skrivali iza zidića, ograda, automobila pa čak i drveća kako ne bi “popili” jedan od metaka kojih je u svega desetak minuta ispaljeno više od trideset

Drama je dosegnula svoj vrhunac onog trenutka kad su hici poletjeli prema Osnovnoj školi Vukomerec u kojoj se u trenutku pucnjave oko 19 sati još uvijek nalazilo nekoliko desetaka učenika koji su, baš kao i njihovi nastavnici, ostali prestravljeni nastalom situacijom te su u strahu i čučali po podu ne znajući što se točno događa.

Odjekivanje pucnjeva potrajalo je desetak minuta za vrijeme kojih su stanovnici Porečke ulice u kojoj se sve događalo panično upućivali pozive policiji koja je nakon nekoliko minuta stigla na mjesto događaja, a ubrzo je ustanovljeno i kako doista samo pukom srećom u cijelom tom kaosu nitko nije ozlijeđen.

Stradalo je “tek” sedam parkiranih automobila od kojih su neki bili izrešetani i s pet-šest hitaca. Osim temeljne na teren su izašli i pripadnici interventne i specijalne policije koji su sudjelovali u izvlačenju učenika iz škole koji su evakuirani kroz stražnji izlaz. Praktički cijela ulica je bila pod svojevrsnom policijskom opsadom do dugo u noć dok se provodio očevid kojim se pokušalo razjasniti što je točno dovelo do situacije kakve se ne bi posramili niti na nekadašnjem Divljem zapadu.

– U ulici se dogodio sukob između dviju obitelji, a mi još moramo istražiti pozadinu sukoba između tih obitelji. Navodno se radi o njihovim nekim financijskim razmiricama, ali teško je o tome u ovom trenutku govoriti.

Problemi među njima svakako postoje već neko vrijeme. Za sada je sedam osoba privedeno u postaju, a još deset osoba je u postupku privođenja kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog događaja – kazao je u srijedu oko 22 sata načelnik PU zagrebačke Marko Rašić koji je izašao na mjesto događaja.

vecernji.hr

Podijeli